19 Kasım 2009 Perşembe

Suhulet..15.12.2007

Suhulet kelimesinin Karşıyaka ile hiç bir bağlantısı yok. Hatta bende İstanbul’da üstgeçitler de, panolarda arabamla yol yaparken devamlı görmeme rağmen bu garip kelimeyi bir türlü aklıma yazamadım.

Kelimeyi tekrar hatırlayabilmek için İstanbul Deniz Otobüsleri internet sayfasına girdim. Suhulet Türk denizcilik tarihinin , hatta dünya tarihinin ilk efsanevi araba vapuruydu. İngiltere’de yapılmıştı ve Sirkeci-Harem arasında çalışıyordu. Tam 87 yıl binlerce aracı boğazda bir o tarafa bir bu tarafa taşıdı durdu.

Seneler sonra İstanbul Belediyesi Suhulet isimli yeni nesil bir araba vapuru yaptırdı. Bu vapur Sirkeci Harem arasını muhteşem bir hızla 8 dakikada geçecek. Tam 80 araç alıyor. Anlayacağınız düzenli çalıştığında , başka Suhulet’ler de eklenirse Boğaz trafiği oldukça rahatlayacak.

Biraz evvel sezonun ilk yarısındaki son maçımızı Kartal ile oynadık ve kaybettik. Şu an maç hakkında bildiklerim Kafsinkaf.org da anlatılan canlı yayındakilerle sınırlı. Ama tek gerçek var ki bu maçı kaybettik ve son iki hafta çekilen sıfır puanla yine altlara doğru pike yaptık. Geçen hafta içinde yaşanan Hosley krizi kulüp olarak yaşadığımız diğer bir konuydu. Bu krizin sonuçlarını da zamanla yaşayacağız. İnşallah bu krizden bir fırsat yaratırız çok ümidimiz olmasa da !

Suhulet yapıldı yapılmasına, hatta denize törenle indirildi. Bir çok devlet yetkilisi katıldı bu törene. Şöyle trafiği rahatlatacak , şöyle dört tanesi bir Boğaz köprüsü edecek gibi açıklamalarla halka anlatıldı. Sonra ne oldu biliyor musunuz ?

Suhulet seferlerine başlayamadı…Neden mi ? Çünkü Suhuletin yanaşabileceği bir liman yapılmamış. Yani Sirkeci-Harem için düşünülen bu araba vapuru hala sefere başlayamadı. Sirkeci’de bekleyen bu vapur bir kaç gün önce sessiz sedasız halkın tepki vermemesi için buradan çekildi, göz önünde olmaması istendi.

Peki göz önünden çekilip fazla kişinin görmesini istemedikleri Suhulet nereye gitti ? Cevabını vereyim Kartal iskelesine….

Hiç yorum yok: