19 Kasım 2009 Perşembe

Pazartesi..09.10.2007

Pazartesi gece maçları aslında hiç keyifli değil. İnsan maç keyfini hafta sonu rahat rahat , yayıla yayıla yaşamak istiyor. Haftanın başı olması nedeniyle iş yerine de zar zor adapte olanlar için, iş dönüşü maça gitmek , hatta evde televizyondan izlemek bile zor gelebiliyor.

Pazartesi maçlarının avantajı o gün tek maç olduğundan televizyondan naklen yayınlanması. Tabi D-Smart alıcınız varsa, yoksa en iyi takibi Radyo Ksk’den de yapabilirsiniz. Diğer bir avantajı ise Pazartesi oynayan takımların haftanın diğer tüm maç sonuçlarını biliyor olması. Tabi bu avantaj mı dezavantaj mı tartışılır. Oyuncuları rehavete de sürükleyebilir.

Herneyse dün son dakikaya kadar Pazartesi günü maçlarının uğurlu olduğunu düşünmeye başlamıştım. Ne de olsa geçen hafta Pazartesi gecesi zor da olsa Samsun’u geçmiş bu hafta alınacak bir galibiyetle kendimizi bir anda ilk 5 içinde bulacaktık. Son dakika yenen bir golün puan cetvelinde bir anda 5 sıra birden düşürmesi çok olağan bir durum değil. Bulunduğumuz lig hakikaten çok enteresan, iki hafta önce tren kaçıyor diye yazı yazmışken şu an son dakika golünü yemesek ilk iki için heyacanlanmış bir yazı yazacaktım.

Lig öncesi yazdığım yazımdaki gibi aslında en önemli maçlarımız içeride oynadıklarımız. Diyarbakır ile maçı berabere değil galip bitirsek zaten ilk altı içindeki, lig öncesi hedefimizdeki yerimizde olacaktık. Deplasmanda rakipten alınan bir puan tatmin etmese de sonuçta onlarında kaybettiği iki puandır. Tabi bu hedefi olan takımlardan alınan beraberlik olursa...

İlk yedi haftayı artık bitirdik. Son dakika da Erciyes’ten yenen gol moralleri bozdu. Ama geriye bakmanın bize getireceği hiç bir fayda yok. Önümüzdeki maçlara bakarak umutlanacağız ve biraz becerikli , taraftar ve kamuoyu tarafından desteklenen, biraz da şanslı bir takım olursak hedefe ulaşmamamız için hiç bir neden yok gibi...

Haftasonu hiç berabere kalmamış Kocaeli ile çok önemli bir maç yapacağız. Bu sefer Pazartesi değil , Pazar günü hem de bayram günü oynayacağız..Bu maçın sonucunda galip gelirsek puan cetvelinde ilk altı içine girebilirmiyiz bilinmez ama mutlaka kazanmamız ve önümüzü açmamıza neden olacak bir maç. En azından galip geldiğimizde puan cetvelinde oynadığımız rakibimizin üzerine çıkacağız.

Buradan tüm Karşıyakalılara yapacağım çağrı, bu kritik maçta takımımızı desteklemek ve son senelerdeki en güçlü ve sayıca en çok taraftar grubunu stada toplamak. Bir kişi gidecekseniz iki gidin, iki kişi gidecekseniz üç gidin, üç kişi gideceksiniz beş gidin. O zaman Atatürk stadının büyüklük dezavantajını da tamamen avantaja çevirebiliriz.


Hiç yorum yok: