19 Kasım 2009 Perşembe

Havadan Sudan - İki..19.10.2007

Arkadaşlar farkındamısınız çok uzun zamandır iki büyük branştan birinde ligin zirvesinde olmamıştık. Belki ligde daha iki maç oynandı ama sonuçta Karşıyaka basketbol liginin zirvesinde. Bu hepimizin senelerdir özlediğimiz bir tablo.

Senelerdir İstanbul’da Beşiktaşla oynadığımız gergin basketbol maçlarında yüzümüzü güldüremeyen basketbol takımımız bu sefer şeytanın bacağını kırdı ve hepimizi sevince boğdu. Zamansız gün ve saatte oynanması yüzünden bu zevki çok az arkadaşımız tadabildi. Darısı önümüzdeki maçlara , inşallah zirveden aşağılara inmeden bu durumu devam ettiririz.

Futbolda Birinci Ligde (Lig A) beşinci senemizi oynuyoruz. Geriye dönüp baktığımızda, havaya girip Süper Lige çıkma umudu yaşadığımız haftalar olduğu gibi düşmeme korkusu yaşadığımız günlerde sıkça geçirdik. Ne yazık ki bu sene çok erkenden istikrarsız günler yaşamaya başladık. Hiç sıkılmadan her yazımda aynı şeyi yazıyorum ama içerideki maçlarımız her zaman en kritik maçlarımızdır. Burada kaybedilen her puan zirve yarışından kopmamıza neden oluyor ve olacaktır. Diyarbakır ve Kocaeli maçlarını almış olsak şimdi ilk beşin içinde olacaktık. Şu an ise 12.yiz.

Alsancak stadına tekrar dönüyor olmamız sevindirici. Zemin bahane ediliyor ama sanki karşı takım başka bir sahada mı oynuyor ? Görende çok üst düzey futbol oynuyoruz zanneder. Zaten Atatürk Stadında oynaya oynaya sonunda Alsancak stadını amatörler kaptıracaktık az kalsın ! Ne yapalım hala Karşıyaka’da stadımızın olmamasının ceremesini Alsancak Stadını kendi stadımız gibi düşünerek avunacağız. 100. yıl geçecek belki biz hala Karşıyaka’ya stad yapalım, kalıcı gelir elde edelim, tüh Real Madrid’le final oynayamadık! diye yazılar yazarak, ya da konuşup duracağız. 100. yılda şu andan daha kötü bir durumda olmayalım da! Yanıbaşımızda beterin beteri var !

Son günlerde KSKlist oldukça hareketlendi. Özellikle bilet fiyatları, futbol mu basketbol mu ? konularında arkadaşlarımız özgürce fikirlerini belirtiyorlar. Benim şahsi fikrim, özellikle kapalı tribün için bilet fiyatlarının çok düşük olmaması. Ancak dişinden, tırnağından arttırıp maça gelmek isteyen taraftarlarımızı da, mutlaka makul bir fiyatla açık tribüne almalı ve onların desteğini kaybetmemeliyiz.

Basketbol ve futbol bence Karşıyaka için ayrılmaz kardeşlerdir. Her ikisinde de başarılı olabilmek için var gücümüzle mücadele etmeliyiz. Evet basketbolda başarılı olmak belki futbola göre daha maliyetsiz ancak ben tüm imkanların basketbola sağlanmasının Karşıyaka taraftar ruhunu zedeleyeceğini ve futbolun bir kulübü kulüp yapan en önemli spor olduğunu düşünenlerdenim. Haliyle Karşıyakanın futbolu feda etmesi düşünülemez.

İnsanlar kış aylarına yaklaştıkça evinde ve bilgisayar karşısında daha fazla zaman geçirmeye başlıyor. KSKlist gibi bu hareketlenmeden en büyük payı alan hiç kuşkusuz Facebook.com. Bir iki sene önce internete girdiğimizde gördüğümüz reklamını çoğumuz hiç takmaz, tıklamazdık bile. Ama son günlerde neredeyse yazılı basın ve televizyonda Milli takımdan bile fazla konuşulmaya, yazılmaya başladı. Herkes çekirge gibi sayfaya üşüşüp, profil eklemeye başladı. Tabi Karşıyakalılar boş durur mu ? Şu ana kadar tam 138 grup kurmuşuz bile içinde Karşıyaka geçen. Bende boş durmayıp İstanbuldaki Karşıyakalılar grubunu kurdum. KSKlist İstanbul grubunda senelerdir 100-125 arasında üyemiz vardı. Artık Facebook’taki grubu da aramızda haberleşmelerde kullanabiliriz. Muhtemelen bu grup çok daha fazla kişiyi zamanla içine alacaktır.

Yine Facebook’ta “Hangi takımın en çok taraftarı var ?” diye bir uygulama var. Sanal ortamın değişmezlerinden olan Karşıyakalılar burada da takımımızı destekliyor ve yukarılara taşıyor. Ama bu Facebook balonuda yakında patlayacaktır, en azından popüleritesini kaybedecektir. Türk insanı bir acaip, birinden bir şey duymasın yeter. Hemen tüketip kenara atıyor.

Arada sırada böyle havadan sudan şeyleri yazmayı seviyorum. Hafta sonu hem futbol hem de zirvedeki basketbol takımımıza başarılar dileyerek, ilerideki yazıları daha uzun ve detaylı yazmak için yine düşünmeye başlayayım...

Hiç yorum yok: